E-mail is niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Des te meer is het van belang dat Ventura beschikt over uw juiste e-mailadres. Uw e-mailadres wordt binnen Ventura op twe manieren vast gelegd:

1. in de ledenadministratie (in Sportlink)
  2. voor de Ventura Nieuwsbrief (via de site www.hvventura.nl)

Op dit moment zijn dit twee afzonderlijke bijgehouden "bestanden". Dat betekent voor u als lid dat u bij het wijzigen van uw e-mailadres zowel het secretariaat van de vereniging moet informeren als "de Nieuwsbrief". Ter informatie: Sportlink is een database die door het NHV en Ventura gezamenlijk wordt gebruik voor de ledenadministratie. Hiermee wordt de ledenadministratie van de spelende leden van Ventura gekoppeld aan de registraties van de teams vanb Ventura in de competities van het NHV.

Informeren van de vereniging doet u middels een bericht aan de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informeren van de Nieuwsbrief kunt u doen door op de site te kiezen voor "mijn-nieuwsbrief". Voor de Nieuwsbrief geldt het volgende.

1. e-mailadressen zijn "uniek" en kunnen slechts éénmaal voorkomen; u kunt dus niet twee namen koppelen aan één e-mailadres;
  2. indien u een naam invult in het veld "Naam" en een bestaand e-mailadres in het veld "E-mail" dan wordt de door u ingevoerde naam gekoppeld aan dit e-mailadres; kiest u vervolgens voor "AANMELDEN" + "Nee" ontvangt geen Nieuwsbrieven meer. Het e-maildres en de gekoppelde naam blijven opgeslagen.
  3. indien u een naam invult in het veld "Naam" en een niet bestaand (geldig) e-mailadres in het veld "E-mail" dan wordt de door u ingevoerde naam gekoppeld aan dit e-mailadres; kiest u vervolgens voor "AANMELDEN" + "Nee" ontvangt geen Nieuwsbrieven meer
  4. indien u kiest voor één van bovenstaande opties 2 of 3, en u kiest op "AANMELDEN" + "Ja" dan ontvangt u de Nieuwsbrief onder de ingevoerde naam op het aangegeven e-mailadres

Ieder e-mailadres dat u heeft ingevoerd blijft dus bestaan maar u bepaald zelf of er een Nieuwsbrief wordt ontvangen. Het kan zijn dat het (ooit) door u ingevoerde e-mailadres niet meer bestaat (opgeheven). Bij het versturen van Nieuwsbrieven ontvangen wij meldingen van onbestelbare e-mail. Deze e-mailadressen ("bouncers" genaamd ) worden door de webmasters direct uit het bestand verwijderd. Bij de laatste Nieuwsbrief betrof dat 25 (!) adressen. Op zo'n moment lichten wij tevens de secretaris in en sturen aan haar een overzicht van deze adressen zodat zij dit kan gebruiken ter controle van de ledenadministratie in Sportlink.

Indien u geen Nieuwsbrief ontvangt meldt u dan aan via de link "mijn-nieuwsbrief" en voer dan een naam en een e-mailadres in. Indien een probleem bijft bestaan neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen we samen zoeken naar de oorzaak en een mogelijke oplossing.