• jeugd-glijbaan
  • jeugd-dans
  • venturahek
  • publiek
Lees hieronder een bericht vanuit het bestuur naar aanleiding van de ledenvergaderingen.

Verhuizingen hebben grote impact gehad op de vereniging

Afgelopen periode is duidelijk geworden dat de verhuizing van de vereniging van Harga naar Beatrix en vervolgens naar de A4 grote impact heeft gehad op de vereniging. Financieel is het eigen vermogen weliswaar op peil gebleven maar het heeft ons uiteindelijk aardig wat geld gekost om te landen op het Willem Alexanderpark. De verklaringen en de achtergronden zijn gedeeld met de leden op de buitengewone leden vergadering van 21 februari jl.
Naast de financiële impact hebben alle beslommeringen van de laatste jaren ook voor zoveel afleiding gezorgd dat er te weinig aandacht is geweest voor structuur, organisatie, communicatie en samenwerking binnen de vereniging.

Actie korte termijn is een sluitende begroting voor het seizoen 2018 - 2019

We hebben de eenmalige lasten en structurele lasten verhogingen weten te isoleren. Dit betekent dat we precies weten wat we moeten doen om voor het seizoen 2018 - 2019 een sluitende begroting te maken. Dit betekent dat het rolstoelhandbal kostendekkend moet zijn en dat we niet meer uit kunnen geven dan we binnen krijgen tenzij er alternatieve inkomsten tegenover staan. Dit betekent dat we kritisch gaan kijken naar de kosten die we maken, hierbij moet vooral gedacht worden aan trainerskosten en zaalhuur.

De contributie wordt met 5% verhoogd voor alle categorieën

Bij de analyse van de huidige situatie hebben we geconstateerd dat de contributie de afgelopen jaren niet meegegaan is met de indexering van de markt. Dit is op termijn onhoudbaar en wordt hersteld met een eenmalige verhoging van de contributie van 5%. Hiermee blijven we een van de goedkoopste verenigingen in de regio.

Lange termijn plan om eruit te halen wat er in zit

Naast de issues die er zijn weten we ook dat we op een schitterende locatie zitten en dat het ledenaantal groeiende is. We hebben ook veel enthousiaste leden die zich graag inzetten voor de club. Reden te meer om deze potentie te gebruiken om de vereniging weet structureel gezond te maken. Hier valt ook onder dat we van onze locatie weer een huis moeten maken waar iedereen graag naar toe gaat. Het vraagt ook om duidelijke communicatie en structuur waarbij taken en verantwoordelijkheden helder belegd zijn.
Hiervoor starten we een gezamenlijke aanpak om in oktober de gewenste veranderingen door te kunnen voeren. Hiervoor hebben iedereen nodig die de vereniging een warm hart toedraagt. We gaan mensen benaderen de komende tijd om deel te nemen aan werkgroepen om de plannen te maken en te concretiseren. Mocht je hier aan mee willen werken aarzel dan niet om je aan te melden bij het secretariaat. Dan gaan we er met elkaar uit halen wat er in zit, zeker op sportief gebied maar ook op sfeer en gezelligheid.

Twee nieuwe bestuursleden: Robert Sebrechts en Bernard Dries

Het doet ons genoegen om jullie mee te kunnen delen dat het bestuur versterkt is met twee nieuwe bestuursleden: Robert Sebrechts en Bernard Dries.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd